Stadium Sports Camp i Norrköping. Arkivbild. Foto: SVT

Stadium Sports Camp ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det stora idrottslägret som lockar tusentals unga och som hålls i Norrköping och Halmstad ställs in på grund av covid-19.

Beslutet har fattats mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– På grund av coronaviruset, covid-19 och Folkhälsomyndighetens beslut, så ställer vi in Stadium Sports Camp 2020. Det gäller för både Norrköping och Halmstad. Vi är oerhört ledsna för det, säger Angelica Larsson, PR & Information Manager.

Hur kom ni fram till det här beslutet?

– Beslutet är fattat enbart på corona-relaterade grunder, så som förlorade intäkter då färre anmält sig och/eller valt att avboka samt att myndigheternas beslut i stort sett gör det omöjligt att kunna genomföra lägret.

Nu är ju startdatum för campen inte förrän i juni, kan det inte tänkas att allt det här med corona har lugnat ner sig och att ni skulle kunna genomföra evenemanget?

– Tyvärr inte, vi önskade att det varit så men vår förberedelsetid är så pass lång att det inte är rimligt att ändra sig med kortare horisont än idag. Det är även därför beslutet kommer så långt i förväg.

Samtidigt meddelar arrangören att man i framtiden lägger allt fokus på Norrköpingslägret. Det innebär att lägret i Halmstad permanent läggs ner.

– Vi har inget mer kapital att investera i Halmstad efter att vi nu måste ställa in årets läger, säger Angelica Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet