Foto: SVT

Stadsmissionen efterlyser akutboende i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Stadsmissionen får ta emot fler och fler personer som är hemlösa. Nu efterlyser man ett speciellt akutboende för hemlösa med missbruks- och/eller sociala problem.

På tisdagen hölls en manifestation i centrala Linköping för att uppmärksamma situationen för hemlösa.

– På Stadsmissionen ser vi att vi lägger mer och mer tid varje dag på att möta människor, som inte har någonstans att bo för natten, säger Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen i Linköping.

Linköping

Stadsmissionen vill se ett samarbete med såväl kommunen, som näringsliv och civilsamhälle. Det som efterlyses nu är ett akutboende som är specialanpassat för just hemlösa med missbruks- och/eller sociala problem.

Kommunen å sin sida menar att det finns akutboende för de som behöver.

– Vi har ju olika typer av akutboende i Linköpings kommun, säger Annika Krutzén, moderat ordförande i social- och omsorgsnämnden. Om det är akut för natten så kan det bli tal om vandrarhem.

– Vi ser ju att det finns ett behov av att se över hela boendekedjan, säger Krutzén.

När det gäller en långsiktig strategi så har kommunens tjänstemän fått i uppdrag att ta fram en boendestrategi. Den ska tas fram under 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet