Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cirka tusen personer protesterade mot försäljningen av Norrköpings konserthus Louis De Geer. Foto: Simon Kylenstierna/Privat

Stor manifestation mot neddragningarna av kulturen: ”Vi måste fortsätta ha rejäla resurser”

Uppdaterad
Publicerad

Under kulturnatten på lördagen hölls en manifestation för att protestera mot försäljningen av konserthuset Louis De Geer.

Göran Sarring är initiativtagare och arrangör för manifestationen i Norrköping som ägde rum under kulturnatten. Kulturskyddsföreningen skapades i samarbete med Facebookgruppen ”Stoppa kulturslakten i Nkpg – Nu organiserar vi oss!” och ska vara en politisk obunden förening.

– Kulturen måste vara helt fri och ha rejäla resurser. Samhället måste betala, det finns inget samhälle som har en självförsörjande kultur, säger Göran Sarring.

Stort engagemang  

Facebookgruppen är uppe i 10 000 medlemmar.

– Vi startade Facebookgruppen för att vi ville hitta fler personer med mer erfarenhet av organisering, säger Elisabet Lindén Calatayud.

Under manifestationen deltog cirka tusen personer för att protestera mot försäljningen av Norrköpings konserthus Louis De Geer. Efteråt bjöds det på en fullsatt konsert med Norrköpings Symfoniorkester.

Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande, har tidigare sagt: ”Vi ser att Louis De Geer Konsert & Kongress verkligen har potential att bli en ledande nationell aktör för konserter och konferenser. Den visar också att det finns intresse hos kommersiella aktörer att både köpa och driva anläggningen”.

Rättelse: I artikeln framgick tidigare att utredningen om försäljningen av Louis De Geer är klar. Det stämmer inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.