Foto: TT

Mammor och nyfödda barn ska få bättre vård

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska blivande mammor och nyfödda barn få bättre vård. Genom regeringens statsbidrag satsas 12 miljoner kronor på att öka antalet medarbetare vid förlossningsenheterna i Region Östergötland.

Den politiska majoriteten i Region Östergötland, bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet, vill förbättra förlossningsvården.

Förutom tillskottet från regeringen så satsas ytterligare 10 miljoner på den neonatala vården i länet, med syfte om att kunna hjälpa sjuka nyfödda barn och dess föräldrar i större utsträckning.

– Sammantaget blir det en satsning på 22 miljoner kronor. Dessa satsningar kommer att ge nyfödda barn och deras mödrar en säker förlossning men även en trygg start i livet, säger Kaisa Karro (S) ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.