En stor sökinsats efter mannen pågick utanför Kisa Foto: Per Svensson Borrud

Mannen påträffad vid liv – hittades av hundförare

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats efter en försvunnen man pågår utanför Kisa i Östergötland. Sökandet efter den äldre mannen startade runt 19-tiden på måndagen och har pågått under natten. Klockan 13.42 meddelar polisen att man hittat mannen vid liv.

Mannen, som är 90-årsåldern, försvann på måndagseftermiddagen och familjen larmade polis under tidig kväll.

Ett flertal polispatruller deltog under kvällen i sökandet, som fortsatte under natten.

– Vi har även sökt med båt på sjön Åsunden och med hundar och drönare med värmekamera, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen.

Sjöräddningssällskapet söker av sjön Åsunden med svävare och vattenskoter. Foto: Per Svensson Borrud

Även räddningstjänsten har sökt efter mannen.

– Vi har hjälpt polisen under natten, sökt med båt och brandmän har hjälpt till i sökandet under natten utan resultat, säger Daniel Agerhult, inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland till SVT Nyheter Öst under tisdagsmorgonen.

Sökandet fortsätter

Under tisdagsmorgonen uppger polisen att sökandet fortsätter och att det kommer att intensifieras under förmiddagen.

– Flera patruller är involverade och vi har sökt med drönare. Vi är mycket angelägna om att få in tips om någon har sett en man som stämmer in med signalementet, säger Dennis Johansson Strömberg till SVT Nyheter Öst vid 7-tiden på tisdagsmorgonen.

Det är många som är engagerade i letandet av den försvunna mannen. Foto: Per Svensson Borrud

Mannen beskrivs som smal, runt 167 cm lång och bär glasögon. Han har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad, uppger polisen.

Under förmiddagen meddelar polisen att frivilliga deltar i sökandet. Polisen har även varit i kontakt med sjukhus i närheten för att kontrollera om den äldre mannen befinner sig där, men än så länge har mannen inte påträffats, skriver polisen på sin sajt.

Under eftermiddagen har man även tagit hjälp av hemvärnet och två helikoptrar från Försvarsmakten kommer delta i sökandet.

Enligt polisen hittades mannen runt 13.40 tiden vid liv. Han hittades av en hundförare.

En stor sökinsats efter en försvunnen man pågår utanför Kisa i Östergötland. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.