Johan Rustan, vd Linköping konsert och kongress. Foto: Linköpings kommun/ SVT

Stora evenemang ställs in hos konsert- och kongresshallarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Folkhälsomyndigheten tog beslutet att alla offentliga sammankomster och tillställningar med mer än 500 deltagande ska ställas in, så följer de stora konsert- och kongressanläggningarna i Norrköping och Linköping de nya direktiven.

Vid Linköping konsert och kongress så arbetar man nu intensivt med att gå igenom kommande evenemang med arrangörer och artister.

– Vi håller just nu på för fullt att skapa oss en lägesbild av situationen. Vissa evenemang är våra egna och för andra är det utomstående arrangörer som hyr in sig hos oss, säger Johan Rustan, vd Linköping konsert och kongress.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Inställda konserter

Under torsdagskvällen skulle Miss Li och Crusellserien med Östgöta Blåsarsymfoniker ha konserter i Linköping, men de är nu inställda. Hur kommande evenemang påverkas kan inte Johan Rustan uttala sig om i dagsläget.

– Vi vet att konserterna inte kommer äga rum idag men vi ber att få återkomma så fort vi kan till våra gäster – kommer det bli ett nytt datum, och i så fall när?, säger han.

Otydliga direktiv

Det nya beslutet som Folkhälsomyndigheten tog under onsdagen på max 500 deltagare lämnar en del frågor menar Johan Rustan.

– Vi kan ha tre konserter samtidigt i samma byggnad. Gäller då 500 personer totalt sett i huset eller är det per lokal? Det finns många frågor fortfarande – inte bara för oss utan för hela branschen, säger Johan Rustan.

Louis De Geer konsert och Kongress. Foto: Kelly Gustafsson/Norrköpings kommun

Louis De Geer ställer in kommande evenemang

Under torsdagen meddelade också Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping att man ställer in en del kommande event.

Konserten med Vikingarna och Christer Sjögren flyttas till september och föreställningar med musikalen Grease ställs in.

– Vi är otroligt ledsna över att tusentals gäster som skulle besöka oss för konsert och middag i helgen drabbas av ändrat konsertdatum eller inställd föreställning. Vi förstår att många sett fram emot sin konsertupplevelse, men som vanligt måste hälsa och säkerhet gå först, säger Liselotte Andersson, VD på Louis De Geer konsert och kongress, i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet