• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en elbil på Dingergatan i Eskilstuna med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Se rörliga bilder från branden ovan. Foto: Niklas LuksVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand i Spångsholms bruk i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 21 på onsdagskvällen började det att brinna i Spångsholms bruk i Mjölby kommun. Branden ska ha startat i ett garage. Vid midnatt hade branden lugnat ner sig något meddelar räddningstjänsten. Nu under morgonen brinner det fortfarande, men elden ska vara under kontroll.

Branden ska vid 21.00 ha varit fullt utvecklad och räddningstjänsten uppmanade boende att hålla sig inne med stängda dörrar.

Det finns brandfarliga vätskor på platsen och eventuellt också gasflaskor.

– Det är en stor lång byggnad som brinner, så det är en ganska stor spridningsrisk. Målsättningen är att försöka begränsa elden, säger Pedher Helmer, styrkeledare hos räddningstjänsten i Mjölby.

Polisen gjorde en kontroll av samtliga närliggande hus för att säkerställa att ingen utsätts för fara. Evakueringen var klar vid kvart över elva på onsdagskvällen.

Foto: Niklas Luks

Brandkåren har satt en begränsningslinje som går igenom byggnaden. Tanken är att inte låta elden sprida sig över den.

Mjölby räddningstjänst fick förstärkning av Räddningstjänsten i Östra Götaland för att bättre kunna bekämpa elden.

Enligt polisen så började folk som bor inom 300 meter från branden att evakueras omkring klockan 21.40.

Vid midnatt meddelade räddningstjänsten att branden har lugnat sig något.

– Men det är fortfarande en lång väg kvar innan den är släckt, säger Niklas Nyrén, operatör vid räddningstjänsten Östergötland till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden i Spångsholms bruk

Mer i ämnet