Foto: Jeppe Gustafsson

Studenthuset i Linköping prisas igen

Publicerad
Idag tilldelades studenthuset i Linköping återigen pris. För den 1 200 kvadratmeter stora solcellsanläggningen som pryder taket och som säkrar att 30 procent av studenthusets elbehov kommer från solenergi prisas byggnaden.

– Att Studenthuset prisas igen och den här gången för sina solceller är väldigt glädjande. Både Akademiska Hus och Linköpings universitet har högt satta klimatmål och att vi tillsammans skulle bygga ett nytt studenthus som ligger i hållbarhetsmässig framkant var vår ambition redan från början. Det här priset blir ett kvitto på att vi har lyckats, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”Akademiska Hus har länge varit drivande inom solcellsinstallationer i hela Sverige och det nya studenthuset på Campus Valla i Linköping är inget undantag. Då huset, med en unik solcellsanläggning på taket, dessutom fått andra utmärkelser är det på sin plats att deras insatser nu uppmärksammas av Svensk Solenergi.”

SVT Nyheter Öst har tidigare varit på rundvandring i nya Studenthuset, följ med in i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Följ med på husesyn i nya Studenthuset i Linköping. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer