Foto: Jeppe Gustafsson

KLART: Studenthuset är ”Årets Bygge 2020”

Publicerad

Under tisdagen står det klart att studenthuset vid Linköpings universitet är ”Årets Byggnad 2020”.

Så här löd motiveringen:

En tydlig gemensam vision följd av samverkan mellan alla aktörer har präglat genomförandet. Projektet har genomsyrats av innovativa lösningar där bland annat vindprojektering och parametrisk design har använts på riktigt. En mycket tydlig kostnadsstyrning har möjliggjort den låga byggkostnaden. Vinnaren har fått högst betyg inom samtliga av Årets Bygges bedömningskriterier. Arbetsglädje, stolthet och gott ledarskap har bidragit till att Studenthuset i Linköping nu kan titulera sig som vinnare av Årets Bygge 2020.”

Linköping

Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt vid Linköpings universitet, är glad över priset.

– Det är otroligt roligt att Studenthuset vinner Årets Bygge. Det är ett fantastiskt hus som överträffar den vision och de förhoppningar vi hade om huset. Vi ville att det skulle fyllas av myller, vara en mötesplats över gränser, en plats att trivas på och som skulle användas för många olika typer av ändamål. Det har vi fått och mer därtill. Alla älskar huset, säger hon i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet