Här ligger väg 801. Foto: Foto: SVT Grafik

Trafikverket tillbakavisar de 2 000 milen

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om indragningar av allmänna vägar fick extra bränsle eftersom byalaget hittat uppgifter i en utredning från Trafikverket där de skriver att 2 000 mil statlig väg skulle kunna övergå till att vara privat. Vilket är lika mycket som halva jordens omkrets.

Uppgifterna presenterade SVT i ett tidigare inslag kring byalaget Drothem och deras strid mot Trafikverket om vem som ska sköta väg 801 utanför Söderköping. Men Trafikverket menar dock att de 2 000 milen är en uppgift som misstolkats.

– Det finns inga beslut om att vi ska jobba utifrån den omfattningen som beskrivs i den systemanalys som det faktiskt var, säger Anna Fällbom enhetschef på Trafikverket.

”De små stegens tyranni”

– Jag skulle också förneka om jag vore Trafikverket, för annars riskerar det bli en opinion mot vad de gör, kontrar byalagets Ingegerd Edman. Men vi har inte hellre påstått att det här är något Trafikverket ska göra idag eller imorgon, utan på lång sikt. Det är därför vi kallar det ”de små stegens tyranni”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Väg 801

Mer i ämnet