Den mördade 37-åringen åkte i en bil som blev beskjuten på öppen gata nära flera snabbmatsrestauranger i Ingelsta utanför Norrköping. Foto: Niklas Luks

Två häktade för Ingelstamord

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 9 april i år som en man i 40-årsåldern sköts till döds vid en snabbmatsrestaurang i Ingelsta i Norrköping. I dag häktades ytterligare två män i ärendet.

De båda männen greps och anhölls under måndagen misstänkta för mord och försök till mord.

– Utredningen har pågått en tid och det sitter sedan tidigare flera häktade. Den pågående utredningen har lett fram till att även de nu aktuella männen misstänks för brotten. Männen är i 30-årsåldern, säger kammaråklagare Karin Sandén som leder utredningen i ett pressmeddelande.

Gängmorden i Norrköping

Organiserad brottslighet

Den man som sköts till döds ska vara samma man som var skriven i den trappuppgång på Formaregatan i stadsdelen Hageby där en bomb exploderade den 22 januari.

Den skjutne mannen har även stark koppling till en av de båda männen från kriminella mc-gänget No Surrender som sköts till döds utanför en nattklubb i december förra året.

De båda männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och medhjälp till mord under torsdagen.

En av männen, som är 28-år, har tidigare varit häktad misstänkt för brott mot lagen av brandfarliga och explosiva varor. Han greps i samband med en större polisinsats i Norrköping tidigare i vår.

Båda männen förekommer sedan tidigare i belastningsregisteret.

Tingsrätten har beslutat om yppandeförbud i ärendet och åtal ska vara väckt senast den 20 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet