Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skott hittades i en dörr i Hageby. Foto: Carl Larsson/SVT

Två till begärs häktade efter skottlossning med Foxtrotkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har begärts häktade misstänkta för inblandning i skottlossningen mot en dörr i Hageby i september tidigare i år. Skottlossningen tros ha koppling till Foxtrotkonflikten.

Åklagare Karin Sandén begär två män häktade. Det handlar om två män: en 19-åring och en 48-åring. Den yngre begärs häktad misstänkt för försök till mord. Den äldre för medhjälp till försök till mord. Båda misstänks samtidigt för grovt vapenbrott. Männen är hemmahörande i Skåne.

Det var den 14 september tidigare i år som skott avlossades mot en port i stadsdelen Hageby i Norrköping. Skotten tros ha varit riktade mot en anhörig till en av de svenskar som greps i Turkiet – efter att ha varit inblandade i en skottlossning där.

Fyra personer är sedan tidigare häktade i ärendet, varav en av dem i sin utevaro. Den personen sitter häktad i Bosnien misstänkt för ett mord på en man i Sarajevo.

Händelserna tros ha koppling till den interna konflikten inom gänget Foxtrot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.