• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när Rune Karlsson vaccineras på vaccinationscentralen i Finspång. Foto: SVT

Rune vaccinerades med den andra dosen: ”Det känns bra”

Uppdaterad
Publicerad

På gamla lasarettet i Finspång har man vaccinerat sedan i mitten av januari. Sjuksköterskan Pia Hellqvist har varit med från starten och när SVT besöker vaccinationscentralen ska hon ge patienten Rune Karlsson den andra dosen av vaccinet. 

I Östergötland finns det ett flertal stora vaccinationscentraler, och en av dem ligger i Finspång på gamla lasarettet. Där har de tagit emot patienter sedan januari och i mitten av april var det dags för Rune Karlssons andra dos av vaccinet mot covid-19.

– Det känns bra, säger han.

Positiv stämning

På plats för att utföra vaccinationen var sjuksköterskan Pia Hellqvist, som varit med sedan starten av vaccinationerna på centralen. Enligt Pia Hellqvist är de som kommer in till centralen för att vaccineras tacksamma för att få sprutan, och stämningen är positiv både bland patienter och personal.

– Många av oss har varit här från början och de känner ansvar och alla jobbar hårt. Det går jättebra, säger Pia Hellqvist.

Se när Rune får sin andra dos i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet