Rikard von Zweigbergk, beredskapsstrateg och stabschef. Foto: Pressbild/TT

Väktare sätts in i Visby – ska få folk att hålla avstånd

Publicerad

Från och med måndagskvällen kommer väktare att sättas in för att patrullera Visbys gator. Det för att se till att folk håller avstånd.

Det meddelar Region Gotland i ett pressmeddelande. Bakgrunden till beslutet är att Gotland nu har som mest besökare och en extra påminnelse om att hålla avstånd behövs.

– Det handlar om att värna människors hälsa och vi tror att det är lätt att glömma av att hålla avstånd när man besöker nya platser. Vi har fått tydliga signaler om att folk inte följer riktlinjerna och därför sätter vi nu in dessa insatser redan ikväll, säger Rikard von Zweigbergk, beredskapsstrateg och stabschef i Region Gotland i pressmeddelandet.

Ska rapportera vidare

Väktarna kommer att patrullera Visby innerstad och hamnområdet. Förutom att påminna om vikten avstånd kommer väktarna att rapportera om det förekommer trängsel på restauranger och andra serveringsställen till regionens tillsynsenhet.

Väktarna kommer att vara ute kvällstid till och med vecka 32.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet