Arkivbild på Varamonbadet. Foto: Veronica Gardell/SVT

Varamobadens strand kan breddas

Uppdaterad
Publicerad

Motala kommun vill att fler badgäster ska få plats vid populära Varamobaden och utreder nu en breddning av stranden.

Östergötlands sjöstad behöver plats för fler badgäster vid Motalas riviera. Stranden från Sjövik och mot Marieberg har under den senaste tiden försvunnit ut i Vättern och stranden har blivit mindre. Kommunen utreder nu därför en breddning av Varamobadens sandstrand. Det skriver Motala&Vadstena Tidning.

Ta sand i viken

– Vi har ett uppdrag att utreda den frågan. Det handlar om att man skulle ta sand ute i viken och lägga upp den på stranden. Det vi har sett nu är att det förmodligen är möjligt, men det kräver tillstånd från Länsstyrelsen, säger Leif Sjögren på stadsbyggnadsenheten till tidningen.

Få sanden att stanna

Problemet är att få sanden att ligga kvar och kommunen ska nu utreda vilken metod som är bäst för att undvika att sanden försvinner ut i Vättern igen. Om något år räknar kommunen med att vara klar med den nya stranden vid Varamobaden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.