Johan Thorén (L) ordförande Visit Linköping. Foto: Linköpings kommun och SVT

Visit Linköping får 10 miljoner till ”kickstart”

Uppdaterad
Publicerad

Allians för Linköping väljer att investera tio miljoner i en ”kickstart” för besöksnäringen. De styrande partierna menar att branschen är en av dem som fått ta mest stryk under coronapandemin.

Pengarna fördelas över två år och ges till Visit Linköping för att få fart på evenemang och aktiviteter i stan.

– Från 11 mars till idag skulle det varit 90 konserter i Crusellhallen – det har inte varit några. Och konserterna skapar ekonomiska värden även till andra näringsidkare inom besöksnäringen, säger Johan Thorén (L) ordförande för Visit Linköping.

Linköping

”Ta fram en plan”

– Vi jobbar kontinuerligt med besöksnäringen. Det kan handla om Bergs slussar, Gamla Linköping eller förbättringar i stadskärnan. De här pengarna betyder att vi kan ta fram en plan för hur vi kan bygga samarbetsformer när samhället börjar öppna upp sig igen.

Tanken är alltså att de tio miljonerna sätta fart på besöken i Linköping. Mera specifikt än så är det inte idag. Thorén menar att pandemin tvingar hela branschen att tänka nytt.

– Människor har ändrat sina beteenden. Vi behöver veta vad, när och på vilket sätt arrangemang kan genomföras framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet