Ytterligare misstänkt begärs häktad i barnsexhärva

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man häktades idag i barnsexhärvan på Gotland. Mannen misstänks för utnyttjande av barn för sexuell posering, samt barnpornografibrott.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Skåne, begärs häktad vid Gotlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Mannen som begärts häktats idag har via olika internetforum etablerat kontakt med ungdomar och vi misstänker att han förmått unga flickor att medverka i sexuell posering på nätet. Bland de identifierade målsägandena finns barn som är under 15 år, säger kammaråklagare Charlotta Tanner i en kommentar.

Sedan i november i fjol sitter två andra män häktade i samma ärende. Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, försök till grovt sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och flera fall av sexuellt ofredande. Samtliga brott ska ha skett via internet.

Som Östnytt tidigare berättat har en av de häktade, en 31-årig man, tidigare arbetat med barn inom Region Gotland.

31-åringen har gjort vissa erkännanden. Den andra mannen är 51 år gammal och hemmahörande i Stockholmstrakten.

Hör åklagare Charlotta Tanner i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.