Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bild från övervakningskamera när det misstänkta mordförsöket ägde rum. I klippet kan ni se SVT:s rapportering från rättegångens inledning och höra den åtalade mannens försvarare. Foto: Ur förundersökningen

Rättegång om mordförsök på Munkforsbo inledd

Publicerad

På torsdagen startade rättegången vid Värmlands tingsrätt mot den man i 30-årsåldern som står åtalad misstänkt för att ha försökt mörda en Munkforsbo vid en mack i juni. Offret, som skadades svårt efter hugg i armen, överlevde troligen tack vare två sjukvårdskunniga gäster på pizzerian.

– Min största önskan är att det här aldrig hade hänt, sa Munkforsbon under förhöret i rätten.

Vad som föranleder händelsen strax efter midnatt vid bensinmacken i Munkfors den 18 juni är oklart men den misstänkte mannen och hans sällskap vill ha hjälp med att tanka bilen.

På övervakningskamerans bilder syns hur offret kommer till macken och den åtalade mannen, två andra män och en kvinna kommer i samtal med honom. Enligt åklagare Barbro Brännlund ska sedan den åtalade mannen hugga flera gånger mot offrets vänsterarm medan offret backar undan. Men den åtalade mannen nekar till knivskärningen och anser sig oskyldig.

Offret lyckas ta sig till pizzerian intill och får där hjälp. Två av gästerna är anställda vid räddningstjänsten och sjukvårdsutbildade.

– De räddade absolut mitt liv, säger offret själv till SVT vid rättegången.

Munkforsbon opererades på Centralsjukhuset i Karlstad men är idag inte återställd.

– Jag är rädd, ser mig över axeln när jag går ut. Jag mår absolut inte bra och har värk i armen och handen, jag har ingen känsel i flera fingrar, säger han.

På fredagen fortsätter rättegången.

Se SVTs rapport från rättegångens inledning och hör den åtalade mannens försvarare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.