Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– På en liten ort känner många varandra och det kan göra att stöttningen från samhället runtomkring blir större, säger kyrkoherden Louise Wetterlund. Mängder av blommor och hälsningar har samlats på platsen där flickan föll. Foto: SVT

Kyrkoherden efter 10-åringens död i Svedala: ”Vuxenansvar att skydda andra flickan”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Skåne är den person som misstänks för att ha vållat den 10-åriga flickans död i Svedala, själv en några år äldre flicka. Kyrkoherde Louise Wetterlund säger att vuxenvärlden måste ta sitt ansvar.

– Vi måste fokusera på det som är viktigt nu och det är barnens sorg, barnens chock och barnens oro, säger Louise Wetterlund.

Det var i söndags kväll som den 10-åriga flickan föll från Kyrkskolans tak i Svedala. Sedan dess har ett hav av blommor, ljus och hälsningar lämnats på platsen där flickan dog.

På onsdagen blev det känt att polisen påbörjat en utredning om vållande till annans död där den misstänkte är en minderårig flicka vilket startade omfattande rykten på sociala medier.

– Det är ett vuxenansvar att skydda och stötta henne också. Det är ju hemskt för alla inblandade, inklusive den flickan och hennes familj, säger Louise Wetterlund.

Här mer om kyrkoherdens tankar om den tragiska händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.