11-åring försvann från skola i Malmö – hittades av polisen vid köpcentrum

Publicerad

En 11-årig pojke försvann från en skola i Malmö vid 13-tiden. Polisen inledde en sökinsats med flera patruller efter pojken.
– Vi söker brett på köpcenter, bibliotek och centralstationer, berättade polisens presstalesperson Evelina Olsson.
Vid 19-tiden meddelade polisen att pojken återfunnits välbehållen.

För andra dagen i rad orsakade en försvunnen ung pojke ett större sökuppdrag i Skåne. Igår försvann en 12-årig pojke i Trellleborg, men kunde efter 15 timmar återfinnas promenerandes längs en väg strax norr om staden. Under fredagen sökte polisen efter en försvunnen 11-åring i Malmö, som försvann från sin skola i stadsdelen Kirseberg vid 13-tiden.

– Därefter letade skolpersonal och föräldrar i drygt två timmar innan de ringde oss säger Evelina Olsson.

Ingen misstanke om brott

Enligt polisen fanns det inte heller i det här fallet några misstankar att pojken utsatts för något brott.

– Det fanns ingenting som tyder på att det ligger något brott bakom. Han ska ha lämnat skolgården frivilligt, men det är klart att föräldrar blir oroliga. En sån liten kille ska inte vara ute ensam, säger Evelina Olsson.

Polisen letade med flera patruller och även hundpatruller efter pojken. De efterlyste också tips från allmänheten för att så fort som möjligt kunna hitta pojken. Vid 19-tiden meddelade polisen att pojken återfunnits välbehållen vid ett köpcentrum.

– Han hittades på ett köpcentrum vid 18.51 och jag har inga uppgifter om att han ska vara i annat än god hälsa, säger Evelina Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer