22-åringen och hans försvarsadvokat Mikael Nilsson. Foto: TT

22-åring häktad misstänkt för polisbilssprängningen

Uppdaterad
Publicerad

22-åringen som är misstänkt för polisbilssprängningen i Malmö häktades på nyårsdagen. Han är nu misstänkt för det mindre allvarliga brottet grov skadegörelse. Mannen nekar till brott via sin försvarsadvokat.

Sprängningen av polisbilen inträffade på Sallerupsvägen i Malmö 29 december. Nu har mannen häktats på sannolika skäl misstänkt för grov skadegörelse. 22-åringen nekar fortsatt till brott.

– Min klient häktades för att han inte skulle kunna försvåra utredningen men det håller jag inte med om eftersom polisen har gått ut med uppgifter i media som gör att han omöjligt kan göra det, säger försvarsadvokaten Mikael Nilsson.

Mer än så kan han inte kommentera ärendet på grund av förundersökningssekretessen. Men försvarsadvokaten säger ändå att han är nöjd med att brottsrubriceringen efter häktningsförhandlingen nu ändrats från det allvarligare brottet allmänfarlig ödeläggelse till grov skadegörelse.

– Jag kan se att vi har fått gehör för våra argument, konstaterar han.

Utredningsläget bedömer polisen som gott. Bilder från övervakningskameror har säkrats från platsen och en man klädd i samma kläder som 22-åringen har fångats på bild.

– Vi tycker att vi har bra bilder i vår besittning, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid polisen region Syd, till TT.

Den misstänkte 22-åringen greps bara några kvarter från brottsplatsen, kort efter explosionen.

Nationella bomskyddet har ännu inte återkommit med en rapport om vad som orsakade smällen, enligt Westford lutar det dock åt en så kallad banger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.