Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kersitn Tham, rektor på Malmö universitet berättar att man utökat antalet sommarkursplatser med 32 procent. Foto: Lucas Sjögren

Universitet och högskolor utökar antalet platser på sommarkurser

Publicerad

Söktrycket på landets högskolors sommarkurser är högre än på länge. På Malmö universitet har antalet sökande till sommarkurser ökat med 73 procent jämfört med förra året.

För att möta de ökade söktrycket har Skånes högskolor och universitet utökat antalet platser på sina sommarkurser.

– Vi på Malmö universitet har utökat antalet sommarkursplatser med 32 procent, berättar Kerstin Tham, rektor på Malmö universitet.

På Högskolan Kristianstad har man utökat antalet sommarkursplatser med 268 stycken. Och på Lunds universitet har man mer än fördubblat antalet platser jämfört med förra året.

Stort söktryck

Och att intresset för sommarkurser är stort i år går inte att ta miste på. Den mest sökta sommarkursen i Malmö hade över 500 sökande.

– Det är en kurs i idrottsvetenskap. 524 personer har sökt varav 140 har antagits, så det är ganska många, säger Kerstin Tham.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet