Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Åklagare: Polisen bröt sig in när juristen Soheil Naderi greps

Publicerad

För några veckor sedan fick Ekobrottsmyndigheten i Malmö in en anmälan om grovt bokföringsbrott i Soheil Naderis, numera Robert Naderis, tidigare bolag. När polisen skulle gripa honom fick de bryta sig in i bostaden.

Det var tidigt på morgonen förra veckan som juristen Soheil Naderi, numera Robert Naderi, greps av polis misstänkt för flera bedrägerier och bokföringsbrott. Men eftersom han inte ville öppna dörren när polisen knackade på fick de bryta sig in.

– Vi fick använda oss av visst våld för att ta oss in, men själva gripandet gick lugnt till, säger chefsåklagare Lars Olson vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö.

Bokföringsbrott i sitt tidigare bolag

För ett antal veckor sedan anmäldes grova bokföringsbrott i Robert Naderis tidigare bolag till Ekobrottsmyndigheten. Det handlar om företaget Midzone AB, som Naderi ägade i sju år i centrala Malmö. Men när bolaget försattes i konkurs av Skatteverket skrev han över två av sina tidigare klienter som målvakter i bolaget och hävdade senare att det hade blivit kapat.

Utreds för flera brott

Nu har man även återupptagit några av de tidigare nedlagda anmälningarna mot juristen avseende bedrägeri.

SVT Nyheter Skåne har tidigare berättat att Naderi blivit polisanmäld över 20 gånger av tidigare klienter som menar att han lurat dem på pengar.

Förra veckan häktades Robert Naderi misstänkt för grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott och ytterligare fem bedrägerier av normalgraden. Han nekar helt till brott och har överklagat häktningen till Hovrätten.

Hör chefsåklagare Lars Olson i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.