Ystad kommun, som äger marken, kräver att de tre padelbanorna i Nybrostrand ska monteras ner helt – annars kan de komma att vidta rättsliga åtgärder. Foto: SVT

Ystad kommun kräver nedmontering av padelbanor i Nybrostrand

Uppdaterad
Publicerad

Nu kräver Ystad kommun att padelbanorna i Nybrostrand ska bort, annars kommer kommunen vidta rättsliga åtgärder. Detta efter att tennisföreningen inte hörsammat kommunens tidigare krav.

Tennisklubben i Nybostrand i Ystad har sedan 1965 fått hyra kommunens mark för tennisbanor.

Men sedan klubben olovligen låtit bygga padelbanor på platsen har markägaren Ystad kommun vid flera tillfällen försökt stoppa tennisklubbens padelspelande. Men trots det har tennisklubben inte hörsammat kraven.

Samhällsbyggnadsnämden satte i december stopp för padelbanorna med anledning att de ligger på allmän platsmark, som ska vara tillgängliga för alla.

Nu har samhällsbyggnadsförvaltningen i Ystad satt krav på att de tre padelbanorna ska monteras ner.

Brev skickades till föreningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen har i början av januari skickat sin uppmaning till tenniskubben och dess ordförande Fredrik Roxenius, som även är moderatpolitiker i socialnämnden i Ystad.

I handlingen framkommer det att kommunen vill att föreningen plockar bort allt. Asfalt, badtunna, klubbhus och blomkrukor ska bort.

Det enda som tillåts vara kvar är tennisbanan.

Klubben får till sista mars på sig annars kan kommunen komma att vidta rättsliga åtgärder, står det i brevet.

Fredrik Roxenius har tidigare sagt till SVT att klubben har tillstånd av markägaren enligt ett avtal från 1965 om att spela tennis på platsen och att kommunens bygglovsavdelning gett klartecken till bygget av padelbanor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Padelspelandet på kommunens mark delar invånarna i Nybrostrand. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer