Foto: TT

Nytt avslag i rätten – rivningen kan genomföras

Publicerad

Inte heller Mark- och miljödomstolen vill tillfälligt stoppa rivningen av migrantlägret. Strax efter lunch på måndagen avslogs ansökan om så kallad inhibition.

När Centrum för sociala rättigheter i fredags inte fick igenom sin överklagan hos länsstyrelsen, överklagades beslutet till högre instans – Mark- och miljödomstolen i Växjö.

Där har man nu valt att gå på länsstyrelsens linje och väljer att och inte stoppa rivningen tillfälligt.

Ingen ändring

Inhibition är ett sätt att hindra att överklagade beslut genomförs innan överklagandet avgjorts.

I migrantlägrets fall handlar det om miljönämndens beslut om rivning – ett beslut som överklagades direkt när det fattats förra veckan.

Eftersom länsstyrelsen inte tror att rivningsbeslutet kommer att ändras, så avslogs ansökan om inhibition – en tolkning som nu även Mark- och miljödomstolen ställer sig bakom.

Till högre instans

Men historien är inte slut. Centrum för sociala rättigheter ger inte upp och överklagade strax före 14.30 på måndagen inhibitionsavslaget till nästa  högre instans – Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm.

– Beslutet som har fattats är solitt och håller juridiskt. Det enda som kan stoppa rivningen är om inhibition meddelas, men två instanser har redan avslagit den begäran. Vårt planerade arbete fortsätter, säger Jeanette Silow, avdelningchef på miljöförvaltningen, till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Migrantlägret i Malmö

Mer i ämnet