Polisen på brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Anhållna för mordet på Lindängen släppta

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som suttit anhållna för mordet på Lindängsplan i torsdags är nu frisläppta. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

– Vad exakt som ligger i den bedömningen vill jag inte gå in på mer än att det inte fanns förutsättningar att häkta dem, säger Jeanette Sprimont, åklagare och förundersökningsledare.

Hur kommer det påverka utredningen?

Våldet i Malmö

– Det är klart det kommer påverka utredningen men vi kör på i full kraft. 

Ytterligare en man anhölls under lördagen och enligt åklagaren är han skäligen misstänkt för mord.

– Vi går inte in på detaljer om honom, säger Maya Forstenius, polisens presstalesperson.

Åklagare har nu fram till på tisdag på sig att bestämma om mannen ska begäras häktad eller inte.

Kan ha kopplingar till trippelmordet

De nu frisläppta männen anhölls efter att en 24-årig man sköts till döds i torsdags kväll. Mannen är känd av polisen sedan tidigare efter att ha dömts till fängelse för flera brott. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har händelsen med trippelmordet tidigare i veckan att göra. Polis eller åklagare har inte velat bekräfta uppgifterna.

– Det är såklart att man vid den här typen av händelser har ögonen öppna för personer eller händelser som har koppling. Det är ingen information som går oss förbi, säger Jeanette Sprimont.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet