Foto: Bernard Mikulic/SVT

Ännu en person häktad för gårdsrånen på Österlen

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man har häktats som misstänkt för inblandning i ett grovt rån utanför Trelleborg i januari. Rånet var ett i en serie rån i avsides belägna bostäder på Österlen och Söderslätt i Skåne. Flera av rånoffren har vittnat om att rånen genomförts av en kvinna och två män.

Sedan tidigare sitter en 30-årig man och en 18-årig kvinna häktade och nu kan alltså en tredje gärningsman ha ringats in. Misstankarna mot 23-åringen gäller deltagande i ett av gårdsrånen, men åklagare Emma Adolfsson säger till Kvällsposten att det nu undersöks om han kan kopplas till fler rån.

Mannen satt sedan tidigare häktad för en stöld i Malmö.

Gårdsrånen i Skåne

Våldsamma rån

Rånen spred oro på både Österlen och Söderslätt. Polisen gick ut med en varning för personer som kom till de ensliga gårdarna. Rånen de tre misstänkta sitter häktade för var våldsamma. Personerna som blev rånade, där ibland greve Carl Piper, har berättat för polisen att de blev både misshandlade och hotade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gårdsrånen i Skåne

Mer i ämnet