Polisen i Lund efterlyser mer uppgifter från allmänheten efter storbråket i Lund. Foto: SVT

Ännu inga gripna efter våldsamheterna i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Slag, sparkar och brutalt våld – slagsmålen inträffade flera gånger mitt framför Lundabornas ögon. Många hann både filma och fotografera våldet – och polisen strömmade till. Trots det finns ännu inga gripna.

– Vi har inga nya frihetsberövade och där är inget nytt men vi jobbar fortsatt och tittar på material vi fått in, både när det gäller bilder och filmer, säger Joakim Nyberg, kommunpolis och talesperson efter måndagens händelser, och tillägger:

– Och så klart fortsätter vi att hålla förhör med de som kan säga något.

Storbråket i Lund

En stad i chock

Lund var en stad i chock efter att många invånare tvingats bevittna våldet på sina gator i början av veckan. Enligt polisen handlar det om ett bråk mellan två familjer, som blossade upp på tre olika platser i staden, först i stadsdelen Linero, sedan vid stationen och därefter på sjukhusområdet.

Totalt ska mellan 50 och 60 personer ha varit inblandade och åtta personer fick uppsöka sjukhus. Den 22-åring som först greps och senare anhölls efter det våldsamma bråket släpptes dock på fri fot. Några andra har ännu inte gripits.

– Det finns goda förutsättningar eftersom vi har mycket material, säger Nyberg.

”Tidskrävande arbete”

TT: Men ni har ju mycket material – och det finns bilder och filmer på de som ställt till det i centrala Lund. Trots det har ni inte lyckats få in några?

– I nuläget har vi inte det – det arbetet är lite tidskrävande, som vi har sagt innan också. Vi jobbar så fort det går med en stor utredningsorganisation och vi gör så gott vi kan såklart.

Polisen efterlyser mer uppgifter från allmänheten.

– Har man något i den här tidsperioden som kan ha med detta att göra eller annan oväsentlig uppgift kan det vara viktigt för oss.

Se filmen från storbråket i Lund i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbråket i Lund

Mer i ämnet