Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Schönström (S) är ordförande i tekniska nämnden i Malmö och tänker inte betala för att gå på ljusshowen i Slottsparken. Foto: Bernard Mikulic SVT

S-toppen om ljusshowen: ”Entréavgifterna är lite saftiga”

Uppdaterad
Publicerad

Det är tjänstemännen som tagit beslutet att låta ett företag stänga av Slottsparken i Malmö för en kommersiell ljusshow, enligt Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

– Det är klart att vi politiker kommer att utvärdera det här väldigt noga, säger han.

Kommunalrådet Andreas Schönström (S) säger att han själv inte kommer att ta sonen till ljusshowen. En barnfamilj med två små barn får betala 500 kronor.

– Jag tycker att de entréavgifterna är lite saftiga, säger han.

Många har hört av sig till SVT Nyheter Skåne och är kritiska till att kommunen låter ett företag få använda delar av parken gratis och stängsla in området.

– Jag förstår kritiken. Vi ska acceptera att det finns arrangemang, men de ska inte stänga av för malmöborna så att man inte kan passera på ett någorlunda normalt sätt.

Vill stötta näringslivet

Enligt Andreas Schönström är det inte ovanligt att staden upplåter mark gratis och till och med ger bidrag till företag. Syftet är att stötta näringslivet och besöksnäringen, inte minst under pandemin, säger han.

Kommer ni ta till er av kritiken? Vad kommer ni göra?

– Det är ett test som förvaltningen har beslutat om. Det är klart att vi politiker kommer att utvärdera det här väldigt noga nästa år och fundera på om det gav något resultat, säger Andreas Schönström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ljusshow i Malmö

Mer i ämnet