Antalet skåningar som testar positivt för covid-19 ligger fortfarande högt men minskar. Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet covidsmittade minskar i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Antalet som testar positivt för covid-19 har de senaste dagarna minskat i Skåne. Nu är genomsnittet för hur många som smittats nere på samma nivåer som i början av december.

Även antalet patienter som vårdas på sjukhus minskar – men siffrorna för IVA-vårdade står still.

Det senaste dygnet har 998 personer testat positivt för covid-19. För en vecka sedan låg genomsnittet för sju dagar på 1 430 positiva, vilket betyder att antalet smittade skåningar fortsatt sjunker. De senaste dagarna har genomsnittet legat strax under tusen smittade per dygn – vilket inte skett sedan den tredje december. Dagen före julafton var snittsiffran 1 600 personer.

Färre vårdas på sjukhus – men lika många på IVA

Antalet personer som vårdas på sjukhus för covid-19 fortsätter också att minska i Skåne samtidigt som trycket på intensivvårdsavdelningarna är fortsatt högt. Nu vårdas 378 personer på vårdavdelning. Den sjunde januari var antalet 568 personer.

Coronavirus i Skåne

På IVA ligger antalet patienter däremot kvar på i stort sett oförändrad nivå med 61 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet