Foto: Gunilila Fritze

ATN-boxarna igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen började ATN-boxarna sända ut kanaler igen. Det säger en representant för företaget till SVT Nyheter Skåne.

Företagets box har inte fungerat sedan polisrazzian i företagets lokaler i Malmö då alla servrar togs i beslag. Enligt åklagaren har kanaler sänts vidare utan tillstånd och företagets representanter är misstänkta för upphovsrättsbrott.

Nu sänder man bara cirka 40 kanaler och det är sådana kanaler som det inte varit någon tvist om.

Fler kanaler tillkommer

Ytterligare kanaler ska enligt SVT:s källa kunna tillkomma de närmaste dagarna. Till helgen är planen att man ska sända cirka 200 kanaler.

– Det förändrar ingenting. Vi kommer att ha en kvarstadsförhandling i morgon klockan 10. I övrigt har jag inga fler kommentarer, säger Henrik Rasmusson, kammaråklagare, till SVT Nyheter Skåne.

De kanaler som är föremål för polisens intresse kommer att vara svarta fram till dess att rättsprocesserna är över, enligt företaget.

Starta om boxen

För att kunna ta emot kanalerna behöver man starta om boxen och göra en uppdatering, enligt SVT:s källa.

Enligt en tittare som SVT talat med saknas nyhets- och samhällskanaler. I stället handlar det om musik- och filmkanaler.

Flera tittare har också hört av sig och berättat att de inte kan få sina boxar att fungera trots det nya beskedet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tv-piraterna i Malmö

Mer i ämnet