Ordningsvaktens ingripande av en nioårig pojke filmades på Malmö Central Foto: SVT/Sydsvenskan

Båda pojkarna återfunna i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

De båda pojkar, nio och tolv år gamla ensamkommande flyktingbarn, som trycktes ned av ordningsvakter på Malmö centralstation, har omhändertagits av danska sociala myndigheter.

I fredags förra veckan fann polisen på Jylland den nioåriga pojken, som omhändertogs av sociala myndigheter i Danmark.

Idag återfanns även tolvåringen på Jylland.

Ingripande mot nioåring

– Socialtjänsten i Malmö har dragit tillbaka sin handräckningsbegäran och begär inte längre hjälp från polisen. Ärendet är polisiärt avslutat, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö till SVT Nyheter.

De båda pojkarna ska nu vara omhändertagna av de danska sociala myndigheterna.

– Jag har inga detaljer kring ärendet. Nu är det en fråga för de sociala myndigheterna, säger Mats Karlsson och hänvisar samtidigt till sekretess.

– Det är en fråga mellan danska och svenska socialtjänsten, säger han.

Tolvåringen försvann tillsammans med den nioåring som blev nedtryckt av en ordningsvakt på Malmö central för drygt en vecka sedan.

Det var efter ett besök på Migrationsverket i Malmö som de båda pojkarna försvann.

Omhändertagandet på Malmö central filmades av privatpersoner och filmerna har väckt starka reaktioner. Händelsen utreds av polisen som misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ingripande mot nioåring

Mer i ämnet