Barnskötare ville köpa sex av 14-åriga ”Sara”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen har arbetat som barnskötare inom skolan i Malmö. Men under dold identitet kontaktar han flickor på nätet, skickar bilder på sin penis och beskriver grova sexmöten.  Hör vad han säger när vi söker upp honom för att fråga varför han kontaktar barn.

SVT Nyheter Skåne och Helsingborg skapade en profil på sajten Kamrat och i chattappen Kik där vi utger oss för att vara 14-åriga Sara.

En man som kontaktar profilen väcker tidigt vårt intresse. 

Sexbrott mot barn

Han skriver till ”Sara” att han är 38 år, ekonomiskt oberoende, att han vill betala för sex och att han gjort det förut. Han beskriver detaljerat grova fantasier om brutalt sex med barn. 

Bakom användarnamnet hittar vi en man i 50-årsåldern som nyligen jobbat i en Malmöskola. Han har också arbetat som personlig assistent. 

När vi kartlägger hans nätidentiteter upptäcker vi att han förekommer under ett antal olika användarnamn på flera forum. Han använder olika namn och åldrar och ingenstans avslöjar han sin verkliga identitet.

Men vi tar reda på vem han är och när han vill träffa ”Sara” för att köpa sex bestämmer vi oss för att låtsas att hon tackar ja – för att på plats istället konfrontera honom och ställa frågor om varför han kontaktar barn.

Har anmälts till rikskrim flera gånger 

Mannen skriver att han är rik och att han är rollbesättare till filmer som visas utomlands. Men allt är lögn. 

På sajten Kamrat har mannen verkat under minst 44 olika konton och han har upprepade gånger blivit utslängd därifrån.

De meddelanden han skriver till ”Sara” är bland de grövsta vi får.

 Vi vänder oss till Kamrat.com för att fråga vad de vet om mannen bakom kontot.

– Vi bedömer honom som mycket farlig. Han är troligen ute efter barn på riktigt. Han har tänkt ut en historia och lockar med pengar och filminspelning, säger Tobias Lind som äger Kamrat.com. 

Mannen har anmälts till rikskriminalen vid fem tillfällen sedan 2010 och utreds just nu av polisen i ett ärende som rör sexuellt ofredande.  

Lockar med pengar 

Mannen lever på ytan ett vanligt liv. På sociala medier visar han upp middagar och semesterresor med sin fru och har utåt helt vanliga fritidsintressen.  

Men via chatappen kik skriver han att vill köpa sex av ”Sara”. Han vill att hon tar med sig sin åttaåriga lillasyster eller en kompis, och skriver att det är upphetsande att de är oerfarna. 

Han hävdar att han ska boka ett hotellrum i närheten av centralstationen i Malmö. 

”Vi ses och tar en promenad. Sen upp på rummet. Direkt där klär ni av er och börjar suga. Sen ställer ni er bredvid varandra i sängen i doggystyle. Så bara knullar jag ända till jag sprutar. Någon av er få emot sprutet”, skriver mannen till ”Sara”. 

Några dagar senare fantiserar han vidare om att göra 14-åringen gravid.  

Söker upp mannen 

Mannen vill betala för sex med ”Sara” och bestämmer tid och plats. Han skriver att han gjort så förut. Men han kommer aldrig till mötet med vår fiktiva profil.

Då söker vi istället upp honom för att fråga varför han tar sexuella kontakter med barn. Han erkänner direkt.  

– Jag har mått dåligt. Jag ångrar det jag har gjort, säger han.  

Om man fantiserar om att våldta 8-åringar är det lämpligt att jobba med barn då?  

– Nej, och det är inte tal om det utan jag har mått skit och bara strulat med bilder. Inget mer än så. Jag har inga planer.  

Men du vet att skicka bilder på sitt könsorgan är också är att begå övergrepp? 

– Jag vet, jag vet. Jag mår skit av det, säger han och hävdar att han nu ska börja i terapi för att få hjälp med att sluta att kontakta barn.  

Det är inte första gången han konfronteras med sitt beteende. Mannen har upprepade gånger varnats av sajten Kamrat.com. 

– Ja, men uppenbarligen är han tillbaka igen, säger Tobias Lind på Kamrat.

Se intervjun med mannen i klippet ovan.

Hit kan du vända dig

  • Om du har utsatts för ett sexualbrott, eller som vuxen misstänker att ett barn har utsatts, vänd dig till polisen på 112 om det är akut, och annars till 114 14.
  • Har du tips om sajter eller användarnamn som du misstänker används av vuxna för att ta sexuella kontakter med barn kan du maila tips till polisen på itbrott.desk.rkp@polisen.se.
  • Behöver du som vuxen eller barn stöd eller information kring sexbrott mot barn har Rädda Barnen satt samman en lista med telefonnummer och adresser på ställen du kan vända dig till. Den hittar du här.
  • Några av de ställen som du kan vända dig till: Rädda Barnen Vuxen: Rädda Barnens föräldratelefon och mejl, 020-786 786 eller foraldrar@rb.se.

          Barn eller ungdom: Ring 08-698 90 00 eller mejla till centrum@rb.se

          BRIS: www.bris.se 

          Tjejjouren:Alla som definierar sig som tjejer vända sig till en tjejjour för att prata: www.tjejjouren.se

Du kan alltid vara anonym om du inte vill berätta vem du är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexbrott mot barn

Mer i ämnet