Poliser på plats i centrala Kristianstad där flera personer skadades i samband med händelsen i måndags. Foto: TT

Våldsdådet i Kristianstad: 25-åringen häktad för kidnappning

Publicerad

En 25-årig man häktades på torsdagen misstänkt för grov misshandel och människorov efter måndagens dramatiska händelser i Kristianstad då ett tidningsbud flydde naken och blodig över ett tak.
Den misstänkte, som säger att han är oskyldig, ska genomgå en liten sinnesundersökning.

25-åringen häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel, dels på J H Dahlsgatan, dels på Östra Boulevarden i Kristianstad. Han misstänks även för människorov.

Kristianstads tingsrätt beslutade också att 25-åringen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, en liten sinnesundersökning.

Två olika händelser

– Det är två olika händelseförlopp. Den ena grova misshandeln riktas mot en annan person. Alla gärningar har inträffat från tidig morgon till att gärningsmannen grips klockan 11.43, säger åklagare Marie-Louise Holmberg.

– Det finns i nuläget ingen tidigare koppling mellan några av de här personerna.

– Det är två olika trappuppgångar, men taken är gemensamma.

”Ingen anledning till oro”

Åklagare Marie-Louise Holmberg vill inte säga om en kniv eller annat vapen används, eller kommentera vittnesmål som säger att tidningsbudet utsatts för tortyr. Hon säger att det inte finns någon anledning för kristianstadsborna att känna oro.

– Det är en apart händelse. Jag har inte varit med om något liknande. Jag tror inte att mina kollegor har varit det heller. Det känns väldigt annorlunda.

Förnekar brott

25-åringens försvarsadvokat Peter Olofsson vill inte svara på frågor om misstankarna mot hans klient.

– Han förnekar att han är skyldig till gärningarna. Jag är bunden av sekretess och kan inte säga mer, säger Peter Olofsson.

25-åringen är tidigare dömd för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Mer i ämnet