Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föreningen Djurens vänner Skåne har hittills samlat in 35 000 kronor i belöning för att stoppa hundplågaren i Malmö. Foto: Bernard Mikulic

Djurens vänner belönar den som avslöjar hundplågaren i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Nu engagerar sig föreningen Djurens vänner Skåne i jakten på den person som försöker skada hundar i Malmö. Föreningen ger själv 10 000 kronor i belöning men har också startat en insamling för att summan ska bli ännu större.

På 48 timmar har 25 000 kronor samlats in och totalt var belöningen vid lunchtid på måndagen uppe i 35 000 kronor till den eller de personer som kan ge information som leder till ett gripande av den eller de personer som försöker skada hundar i Malmö. Detta berättade Sydsvenskan först.

– Vi tycker det är fruktansvärt det som hänt och som eskalerat de senaste veckorna. Vi hoppas att någon berättar vem det är som ligger bakom det här, säger Fredrik Malmgren ordförande i Djurens vänner Skåne.

Inga nya fynd i helgen

Under helgen har polisen inte fått in några nya fynd av preparerade bullar men de senaste två åren har 150 polisanmälningar gjorts och flera hundar har skadats allvarligt. Och insamlingen har på 48 timmar gått från 0 kronor till 25 000.

– Det visar ju också hur många som brinner för det här men vi vill ju inte att folk ska ingripa själva utan hålla ögonen öppna. Ser man något, så ring polisen, och ser man någonting på marken så ta hand om det direkt, säger Fredrik Malmgren.

Föreningen Djurens vänner arbetar för att förbättra djurskyddet i Sverige och på djurhemmet i Kyrkheddinge tar man hand om övergivna och omplacerade djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.