Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon granskar chefsveterinären hunden Brunos röntgenbilder som visar metallbitarna. Foto: Fredrik Svenningsson/SVT och Privat

Terriern Bruno räddades efter bullattack i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har återigen fall med preparerade bullar upptäckts i populära hundområden i Malmö. En av hundarna som fick i sig vassa metallbitar är Bruno. Han har nu opererats på djursjukhuset i Malmö.

– Det är vassa metallbitar som kan vara mycket farliga för hundarna, säger Henrik Merin, chefsveterinär för operationer på djursjukhuset Evidensia i Malmö.

I måndags morse var Bruno, en welshterrier, ute på promenad vid Pildamsparken i Malmö. Det var där han fick i sig flera vassa metallbitar. Efter röntgen på djursjukhuset konstaterades att Bruno behövde opereras.

– Metallbitarna är medvetet gjorda för att kunna skada de hundar som får i sig dem, säger Henrik Merin.

Hundbullarna i Malmö

Helt återställd

De senaste två åren har polisen i Malmö fått in 150 anmälningar om misstänkta preparerade livsmedel. Syftet tros vara att skada hundar. I de flesta fall handlar det om hembakade brödbullar med till exempel glas eller metall i.

Det är ovanligt att hundar blir allvarligt skadade av föremålen. Bruno opererades på djursjukhuset i Malmö och där tror man att han snart ska vara helt återställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet