Foto: Mikael Nilsson

Explosion i bil i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick vid tretiden natten till måndagen larm om en explosion på Rosengård i Malmö.

Flera personer ska under natten ha larmat polisen efter att de hört en stark smäll från Ramels väg på Rosengård i Malmö. När polisen kommer till platsen upptäcker de att en bil har skadats av en explosion. Bland annat har bilens motorhuv skadats och fläkts upp i samband med explosionen.

Tekniker från det nationella bombskyddet kallades till platsen för att säkra försäkra sig om att det inte förelåg risk för ytterligare explosioner. Därefter kunde polisens egna tekniker undersöka platsen.

– Det är någon som avsiktligen har placerat ett explosivt föremål på den här bilen och detonerat det. Det är okänt exakt vad det är. Det har orsakat skador på bilen men den är inte totalföstörd och den har inte orsakat någon brand heller, säger Calle Persson på polisen.

Det är oklart exakt vad det är som orsakat explosionen. Ingen person ska ha kommit till skada i händelsen och enligt polisen ska det inte heller finnas någon känd hotbild mot bilens ägare.

Polisen kunde lämna platsen strax innan klockan 6 på måndagsmorgonen och därefter upprättades en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.