Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Parkeringsvärdar hjälper besökarna att parkera rätt, berättar Alf Quint, driftchef på gatukontoret i Ystad. Foto: SVT

Så tacklar strandkommunen parkeringskaoset – bilar bogseras bort

Publicerad

Varje sommar skapar felparkerade bilar stora problem för räddningspersonal att ta sig fram till Skånes stränder. Nu uppmanar Ystads kommun besökare att vända om parkeringen är full.

– Vi har personal på plats som hjälper till att packa ihop bilarna så mycket som möjligt och när parkeringsplatserna är fulla får man ta en annan strand att bada vid, säger Alf Quint, driftchef på gatuenheten i Ystads kommun.

Problemet med felparkerade bilar som korkar igen vägarna till stränderna längst Skånes kust är inte nytt. För räddningstjänst-och ambulanspersonal kan det innebära problem att komma fram vid olyckor.

Letar nya parkeringsplatser

Kommunen försöker att lösa problemet i samarbete med Trafikverket och Länsstyrelsen genom att till exempel ta fram nya parkeringsplatser och Alf Quint ser positivt på detta.

– Vi har under flera år haft en dialog med Trafikverket och inte kommit vidare men det känns som att det har lossnat lite grann, säger Alf Quint.

Bilar bogseras bort

Parkeringsvärdar ser till att bilar parkerar rätt och trafikenheten bötfäller de som felparkerar.

– Vi kommer att bogsera bort felparkerade bilar efter hand och det kommer vi att göra så fort detta inträffar. Fria vägar måste vi ha för räddningstjänsten så det är fordonflytt direkt, säger Alf Quint.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer