Det var på julafton 2019 som en 36-årig man från Malmö sköts ihjäl inför sin familj, framför deras bostad i London. Foto: arkiv

Brittisk domstol: 24-årig skåning skyldig till julaftonsmordet 2019

Uppdaterad
Publicerad

På julaftonskvällen 2019 sköts en 36-åring från Malmö ihjäl framför sin familj vid deras bostad i London. Nu har brittisk domstol slagit fast att en 24-årig man från Malmöområdet är skyldig till mordet, rapporterar brittiska Sky News.

24-åringen ska ha varit en av fyra torpeder som skickats till London för att mörda 36-åringen. Enligt åklagaren, Louise Attrill, var mordet en del av en eskalerande konflikt mellan två kriminella nätverk, vilken hon beskrev som:

”En öga-för-öga rivalitet mellan två väldigt betydande organiserade kriminella nätverk.”

Skulle ”kolla Netflix och chilla” med en kvinna

24-åringen själv nekar till mordet och säger att han aldrig hört talas om 36-åringen, och hävdar att han varken haft motiv eller fått betalt för att mörda honom.

Att han befann sig i London förklarar han med att han skulle ”kolla Netflix och chilla” med en kvinna han mött på nätet.

Dom väntas på fredag

Domstolen har kommit fram till att 24-åringen gjort sig skyldig till mord. Samtidigt har en 35-åring, också från Sverige, bedömts vara skyldig till dråp. Två andra svenskar friades i rätten.

Den slutgiltiga domen, och straffet, väntas komma nästa fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.