I augusti hoppas Lina Jansson och Pontus Thinggaard kunna genomföra sitt bröllop. Foto: Lucas Sjögren

Pontus och Linas bröllop ställdes in – förlorade 30 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

I mars gick bolaget som skulle anordna Lina Janssons och Pontus Thinggaards bröllop i konkurs. De förlorade 30 000 samtidigt som de blev tvungna att boka om sitt bröllop.– Det är svårt att förstå det riktigt, säger Pontus Thinggaard.

Lina Jansson och Pontus Thinggaard från Malmö såg fram emot sin stora dag i maj då de skulle säga ja till varandra. Sedan kom coronakrisen. Samtidigt som de oroade sig för om bröllopet skulle bli av över huvudtaget, fick de plötsligt beskedet att bolaget som skulle anordna festen gått i konkurs.

– Vi la en bokningsavgift och deposition på lite mer än 30 000. Vi fick sedan ett mejl där det stod att pengarna var borta. Man har betalat in pengarna i tron om att de finns där, säger Lina Jansson och fortsätter.

Går inte att få tillbaka pengarna

Att de inte får tillbaka sina pengar beror bland annat på att de betalat in i förskott och att de pengarna satts in på bolagets vanliga konto.

– Man hade behövt ha ett specialavtal för att säkerställa att pengarna inte hade gått in på det vanliga kontot. Nu går så kallade prioriterade fordringar före, det vill säga att jag inte kan betala tillbaka några pengar till brudparen även om jag hade velat, säger Bo Ransnäs, konkursförvaltare.

Blir ändå bröllop

Nu planerar paret att gifta sig i augusti istället.

– Vi tar med i beräkningarna att det här kan fortstätta. Vi får får ha en plan B när det närmar sig och se hur situationen ser ut då, säger Pontus Thinggaard.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.