Greve Carl Piper, arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Carl Piper rånades och misshandlades i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Greve Carl Piper överfölls och rånades under onsdagskvällen i sitt hem på Högestad gods på Österlen. Rånarna försvann från platsen i bil och jagades under kvällen med bland annat helikopter – men utan resultat.

Larmet kom till polisen vid halvåttatiden på onsdagskvällen. En man hade blivit överfallen och rånad i sitt hem. Polis och ambulans skickades till platsen.

Den rånade mannen är greve Carl Piper på Högestad gods. Han misshandlades i samband med rånet och undersöktes av ambulanspersonalen, men behövde inte följa med till sjukhus.

Gårdsrånen i Skåne

– Han mår efter omständigheterna bra, säger hans dotter Anna Piper dagen efter rånet.

I övrigt vill hon inte kommentera vad som hänt.

– Det pågår en polisutredning och vi vill att den ska få arbeta i lugn och ro.

Ett av flera rån

Rånet och misshandeln av Carl Piper följer ett mönster som polisen på Österlen känner igen vid det här laget.

En eller flera personer kör in med bil på gårdsplanen på ensligt belägna gårdar. De är aggressiva och envetna i sitt sätt och försöker komma in i bostaden. Den här sortens rån har skett på gårdar i Tomelilla, Borrby och Trelleborg – och nu alltså på Högestad gods.

På Facebook går polisen nu ut med en varning.

– Släpp inte in några personer. Ring polisen på tel 112 om ni drabbas av det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gårdsrånen i Skåne

Mer i ämnet