Arvid Nordland från Malmös miljöförvaltning berättar att arbetet med kontroller på restauranger har utökats senaste veckan. Foto: Fredrik Svenningsson

Coronatrots på uteserveringar: Miljöförvaltningen skärper kontroller

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har miljöförvaltningen i Malmö fått in ett tjugotal anmälningar om fulla restauranger och uteserveringar. Nu utökar de sina kontroller för att se till att krögarna hindrar att trängsel uppstår.

– Det är bara smittskydd Skåne som kan stänga restauranger. Vi hjälper till att göra kontroller som blir ett underlag för dem och deras eventuella beslut, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö.

En stort del av deras arbete går ut på att informera restaurangerna om vad som gäller och vilka åtgärder de behöver vidta.

Coronavirus i Skåne

Inga stängningar hittills

– Vi vill inte behöva stänga, utan hoppas att verksamheterna tillsammans med besökarna ska jobba på ett sätt så att vi inte ska behöva hamna där, säger han.

I klippet berättar Arvid Nordland om hur de kontrollerar att restaurangerna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet