Foto: Johan Nilsson/TT

Flygtrafiken på Kastrup i fritt fall

Uppdaterad
Publicerad

Antalet resenärer på Köpenhamns flygplats har sjunkit till färre än 475 000 under september månad. Det är över 80 procent färre resenärer jämfört med samma period förra året då motsvarande siffra var 2,8 miljoner. Och nedgången fortsätter, visar den senaste rapporten från Köpenhamns flygplats.

Sedan pandemin bröt ut den 11 mars i år har Köpenhamns flygplats  tappat över 16 miljoner danska och internationella resenärer på grund av coronaviruset.

– När vi trodde att inget kunde bli värre, har situationen förvärrats sedan i höstas och möjligheterna att resa har minskat ännu mer. Den internationella flygbranschen genomgår en kris av historiska proportioner, säger Peter Krogsgaard, chief commercial officer vid Köpenhamns flygplats, i ett pressmeddelande på måndagen.

I slutet av av augusti sade flygplatsen upp över 500 personer och 200 har ingått frivilla överenskommelser.

Antalet resenärer som flyger till och från Köpenhamn har fortsatt att minska även under september månad samtidigt som reserestriktionerna till och från Danmark har skärpts. Danmark avråder nu från icke nödvändiga resor till allt fler länder.

I våras besökte vi taxibanorna på Köpenhamns flygplats som under pandemin blivit en sorts parkeringsplats för Skandinaviens flygflotta:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.