Foto: TT/Tom Wall

Nya fynd bärgade i fallet med Kim Wall

Publicerad

Den danska polisen har gjort nytt fynd i sökandet efter Kim Walls kvarlevor, skriver Ekstrabladet. Enligt tidningen har dykare bärgat något i havet som nu har förts till ett rättsmedicinskt institut.

Polisen vill inte kommentera vad för slags fynd det rör sig om.

Under hela fredagen har forskningsfartyget Aurora hjälpt polisens dykare i sökandet efter Kim Walls kvarlevor. På kvällen seglade fartyget tillbaka till hamnen vid Avedøre Værket och där hämtade en bårbil upp något som bärgats under eftersökningen, enligt Ekstrabladet.

Bårbilen körde sedan till det rättmedicinska institutet vid Rigshospitalet i Köpenhamn, enligt tidningens reporter på plats. Ekstrabladet har sökt polisens utredare Jens Møller utan att få en kommentar.

Köpenhamnspolisen meddelar på Twitter att de kallar till pressträff ”med nya fynd relaterade till Ubåtssaken” klockan 10 på lördagen.

Det senaste fyndet i mordutredningen gjordes på den sydvästra sidan om ön Amager i Öresund 21 augusti. Där hittades delar av en kvinnokropp som med DNA sedan visade sig vara Kim Wall.

LÄS MER: Polisen: Det är Kim Wall vi hittat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet