Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Soheil Naderi lurade äldre demenssjuka klienter att skriva under gåvobrev där de gav bort sina hem och förmögenheter till honom. I klippet ser du en snabbversion av SVT Nyheter Skånes granskning. Foto: SVT

60 sekunder: Juristen Soheil Naderi och de osannolika gåvorna

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Skåne har kunnat avslöja hur den Malmöbaserade juristen Soheil Naderi lurar äldre demenssjuka klienter att skriva under gåvobrev där de ger bort sina hem och förmögenheter till honom. Samtidigt anklagas han av flera klienter för att ta förskottsbetalt och sen försvinna med pengarna.

Soheil Naderi har drivit sin juristfirma sedan 2006 och har kontor i både Malmö och Stockholm. Men SVT kan avslöja hur han förmår sina klienter att ge bort hem och förmögenheter till honom.

Soheil Naderi, som inte velat kommentera SVT:s granskning, har i olika handlingar skrivit att gåvorna är korrekta och riktiga, samt att klienterna tyckt att han var snäll och därför ville ge gåvor till honom.

I klippet ovan får du en snabb sammanfattning av SVT Nyheter Skånes granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Juristen och de osannolika gåvorna

Mer i ämnet