100 kursdeltagare är uppkopplade till den digitala utbildningskonferensen. Foto: Johan Dernelius

Digitala konferenser – ny bransch i pandemins spår

Publicerad

Frilansande filmare och ljudtekniker drabbades hårt när coronapandemin slog till. Men nu har många av dem hittat en ny bransch – digitala konferenser.

– Vi kan inte spela in våra filmer. Men vi är jätteglada att vi har något att göra, säger Erik Tjernström, producent vid Agnesfilm, som nu har fullt upp med att producera digitala konferenser.

En av de största kunderna är Helsingborgs stad. Men just den här dagen är det Svensk energiutbildning som har en kurs för 100 deltagare runt om i Sverige. Kursledare är Helena Bülow-Hübe.

Coronavirus i Skåne

– Det funkar faktiskt ganska bra tack vare att vi har en chattfunktion, så har vi ändå kontakt med dem trots att vi inte ser dem, säger hon efter att förmiddagspasset är över.

Erik Tjernström och Helena Bülow-Hübe tror båda att digitala konferenser är här för att stanna.

– Men jag tror också att vi kommer att gå tillbaka till att vilja ses på riktigt. Vi saknar lite grann kaffesnacket, säger Helena Bülow-Hübe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet