”Det var så svårt att ta in alltihopa. Både jag och kollegan sade till varandra att vad fan är det vi har sett?”, säger polisen Hampus till SVT:s Veckans Brott. Foto: SVT

Döda familjen i Bjärred – polisen Hampus var först på plats

Uppdaterad
Publicerad

En hel familj hittades död i en villa i Bjärred. Hampus och hans kollega var först på plats och hade ingen aning om vad de skulle hitta. – Vad fan är det vi har sett? sa de till varandra, berättar Hampus.

Det började som en helt vanlig dag för Hampus och hans kollega. På eftermiddagen, tisdagen den 9 januari 2018, satt de och åt hamburgare när patrullen fick uppdraget att åka till en villa i Bjärred, knacka på och höra varför mannen i familjen inte hade kommit till jobbet.

– Vi rullar fram till adressen. Då ser vi att hela nedanvåningen är helt nedsläckt. Alla persienner är helt neddragna och man ser inte in. Det kändes lite märkligt, säger Hampus.

Upptäckte glipa

Han knackade på dörren, utan att få svar. Hampus kollega upptäckte en liten glipa längst ned på köksfönstret och började lysa in med sin ficklampa.

– Då hör jag hur han ropar på mig. Jag hör på hans röst att det är något han sett.

Även Hampus började lysa in i köket genom glipan.

– Plötsligt i ficklampans sken ser jag ett par fötter. Med hjälp av ficklampan följer jag kroppen och lyser uppåt, säger Hampus.

De båda poliserna gick runt huset, slog sönder altandörren och tog sig in.

– Det var kolsvart. Knäpptyst.

”Tom i kroppen”

När de konstaterat att mannen i köket, pappan i familjen, var död började de metodiskt söka igenom rum efter rum, samtidigt som tragedin växte framför deras ögon. På bottenvåningen hittade de mamman i familjen livlös. På ovanvåningen, som var upplyst, fann de båda poliserna slutligen de två barnen. Även flickorna var döda.

När Hampus kom ut ur huset var han alldeles tom i kroppen.

– Det var så svårt att ta in alltihopa. Både jag och kollegan sade till varandra att vad fan är det vi har sett? Vad är det vi har varit med om?

Se hela reportaget om tragedin i Bjärred i kvällens Veckans brott, SVT1 klockan 21.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet