Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Dykningarna efter försvunna kvinnan avslutade

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den kvinna som försvann i Landskrona under julafton fortsätter av frivilliga. Dykinsatsen som tidigare gjorts i hamnen där hon senast sågs har dock avslutats.

Frivilliga från organisationen Fikk har under söndagsförmiddagen samlats för att återuppta sökande efter den försvunna norska kvinnan.

– 30 personer är på plats just nu, men vi uppskattar att de kommer att delta minst 50 personer under dagen, säger Peder Schillerström Bruun, ordförande för Fikk.

Sökandet kommer att fokuseras på hamnområdet längs med kustlinjen, samt även på ett större skogsområde söder om Landskrona.

– Hon har inte hittats i kustområdet, trots ganska stora sökinsatser, men vi kan inte utesluta att hon finns där, säger Peder Schillerström Bruun.

Söker med drönare

Alla öppna ytor och ytor som syns via luften kommer att sökas av med drönare från frivilligorganisationen Svenska räddningsdrönare. Polisen har valt att, efter en tre dagar lång dykinsats, avsluta dykandet i hamnen.

– Inga fler dykningar är planerade framöver, men det kan ändras om vi får in nya uppgifter som leder till en ny bedömning, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Syd.

Undersöker telefonen

Polisen arbetar vidare med IT-analys av bland annat kvinnans telefon.

– Vi har fortfarande ett stort behov av tips från personer som kan ha sett kvinnan på den här kvällen, eller efter, säger Katarina Rusin.

Kvinnan var i sällskap med en man innan hon försvann. Polisen vill dock inte svara på vilken relation han har till kvinnan. Försvinnandet utreds som misstänkt människorov, men ingen har gripits och det finns inga misstänkta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.