Polisen är på plats utmed E65 mellan Ystad och Malmö med anledning av den senaste tidens stenkastning. (Arkivbild.) Foto: Johan Nilsson/TT

Ännu en misstänkt stenkastning – polisen stängde av E65

Uppdaterad
Publicerad

E65 mellan Sturupsrondellen och trafikplats Skurup stängdes av under en kort stund på tisdagseftermiddagen efter ett nytt misstänkt fall av stenkastning. Vägen är åter öppen men polisen försätter söka efter den som kastat. Ingen är misstänkt eller gripen för händelsen.

Det var en lastbil som fick någonting i sidorutan när den färdades längs E65 i sydöstlig riktning under tisdagen. Chauffören är oskadd men ringde polisen direkt för att anmäla händelsen.

Polisen misstänkte stenkastning och stängde av vägen. Med hjälp av patruller, helikopter och hundpatrull sökte de efter den som kan ha legat bakom händelsen, men än så länge har det inte gett resultat.

– Vägen är öppen igen. Vi har ingen gripen eller misstänkt, säger Peter Martin som är vakthavande befäl hos polisen.

Drabbar främst danska bilar

Stenkastning har skett under flera veckor längs E65:an mot framför allt danska bilar. För att stävja detta har polisen satt in såväl drönare som förhöjd bevakning längs vägen.

Från insatsens start under midsommarveckan och fram till i dag hade inga nya fall rapporterats men nu intensifieras alltså sökandet igen. Polisen fortsätter utreda alla ärenden som kan vara stenkastning, men är förtegna om exakt hur långt de kommit i utredningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.