Kraftig rökutveckling vid en brand på en förskola i Svedala. Foto: Anders Magnusson

Efter branden – barnen placeras på andra förskolor

Publicerad

Barnen som går på Marbäcks förskola kommer att få vara på andra förskolor under fredagen. Byggnaden är så brand och rökskadad att det inte går att vistas i den. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Alla föräldrar ska ha kontaktats av kommunen under torsdagskvällen för att få veta att deras barn inte kan lämnas på sin förskola på fredagsmorgonen. De placeras istället på andra förskolor.

Personalen kommer också att jobba på de andra förskolorna under dagen. Dessutom kommer det att finnas någon utanför den brandhärjade förskolan utifall att någon inte hunnit få information om det som hänt.

Branden startade utomhus och spred sig till förskolan. Nu är en av byggnadens delar kraftigt skadad av branden och de övriga två delarna rökskadade. Vid niotiden på kvällen branden under kontroll men räddningstjänsten har varit på plats under natten för eftersläckningsarbete.

Hur det började brinna är oklart men polisen har skrivit en anmälan om mordbrand och tekniker kommer att undersöka platsen så snart det är möjligt.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Storbrand på förskola i Svedala

Följande förskolor får barnen plats på

Visa
  • Klöverstugans förskola
  • Erlandsdals förskola
  • Tofta förskola
  • Örtagårdens förskola
  • Tegelbrukets förskola

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer